Boutique Linnen Op Maat!

Duurzaam slapen met Kigam

TIPS VOOR WASSEN , DROGEN EN STRIJKEN

WASSEN: Hoe vaker linnen wordt gewassen, hoe zachter de stof aanvoelt. Linnen kan in het gebruik iets uitrekken maar krijgt na het wassen zijn oorspronkelijke vorm terug. Vóór de eerste wasbeurt raden wij u aan het product een paar uur te laten weken. Dit helpt om de linnen vezels te rehydrateren voor meer soepelheid. Heeft u hier niet de mogelijkheid toe, wast u het dan een eerste wasbeurt op lage temperatuur (30°). Linnen kan het beste op 40 of 60 graden worden gewassen. Zeker gekleurd linnen nooit op 90 graden wassen. Dekbedden en kussenslopen kunt u binnenste buiten keren tijdens het wassen. Ook bij wit linnen is het gebruik van een wasmiddel met optische witmakers of bleekmiddel niet aan te raden maar bij gekleurd linnen tasten deze middelen de kleur aan.
Linnen kan het beste apart worden gewassen in een niet te volle trommel. Bij vermenging van zuiver linnen producten met polyester gebaseerde producten kunnen pluisjes van polyester gebaseerde producten zich aan de natuurlijke vezels hechten en daarmee de zachtheid en soepelheid van het linnen nadelig beïnvloeden.

DROGEN: Linnen droogt van nature snel. Als u de mogelijkheid heeft, drogen in de open lucht heeft de voorkeur. Wit linnen kan wel tegen zonlicht, hang gekleurd linnen nooit in direct zonlicht. Spreid het product zoveel mogelijk uit, gelijk aan het einde van de wasbeurt. Gebruikt u een wasdroger, dan de droger niet te vol laden en een lage temperatuur instellen. Zet de centrifugeersnelheid op maximaal 600.
Hint: door het mee laten draaien van een tennisbal in de trommel blijft het weefsel in beweging en gaat u sporen in de natuurlijke vezels tegen.

STRIJKEN: Voor makkelijk strijken gebruikt u een stoomstrijkijzer, maakt u het linnen vochtig door het licht te besproeien of strijkt u het linnen als het bijna droog is (de "ouderwetse" vochtige theedoek tussen strijkijzer en linnen werkt ook prima!). Het beste kunt u een dekbedhoes of kussensloop binnenste buiten strijken. Linnen lakens hebben in het gebruik weer een kreukherstellend vermogen en is het niet de charme van linnen dat het er "natuurlijk" uitziet.